STUDIJSKA POSJETA ZA ŠUMARE, ENERGANE I PILANE –Švicarska, Francuska, Njemačka 05.-08.03.

Časopisi Drvo&Namještaj i Komunal organiziraju stručnu posjetu švicarskom gradu Baselu, zatim njemačkom šumskom području s druge strane rijeke Rajne, uključujući i čuvenu planinu Schwartzwald – Crna šuma,kao i posjetu gradu Strasbourgu gdje će se posjetiti sjedište Europskog parlamenta. Četverodnevno putovanje (od 05.-08.03.) uključuje niz stručnih sadržaja koji imaju za cilj razmjenu najboljih praksi iz područja šumarstva, energije iz drva te iz rada pilana.

Institucionalni kontakti uključuju posjete lokalnim šumarijama i šumskim područjima, kao i dijelovima šuma koje su u proteklom desetljeću stradale od elementarnih nepogoda. Predviđene su i posjete lokalnim pilanama i dijelu drvoprerađivačkih pogona. Za sudionike posjete organizirat će se edukacija s lokalnim stručnjacima koja uključuje teme CO2 kvota, izgradnju energetske infrastrukture i energetske učinkovitosti, kao iteme zelene rasadničarske proizvodnje koju EU želi čim više raširiti u Europi, umjesto da se uvozi sadni materijal iz drugih dijelova svijeta. Posebice će se iznijeti iskustva oko vođenja velikih projekata financiranih iz EU izvora. Iznijet će se i tržišne informacije i prognoze oko kretanja cijena drva i drvnih proizvoda na početku 2024. godine.

Tijekom slobodnog vremena predviđene su posjete muzejima i drugim kulturnim sadržajima specifičnim za švicarsku regiju Basela,najpoznatiju u Europi po financijskim i farmaceutskim djelatnostima, a predviđene su i posjete povijesnim gradskim jezgrama uz lokalne vodiče. Osim navedenih gradova planirana je i posjeta gradu Mulhouse (Francuska) i Müllheim (Njemačka).Prijave na e-mail info@komunal.hr ili na +385 98 440 098.

Comments are closed.