PREMIJER PLENKOVIĆ U OBILASKU TVRTKE SIROCCO: „Sjajan primjer francuskih investicija u Hrvatskoj!“

KBE Bioenergie

U okviru posjeta Bjelovarsko-bilogorskoj županiji premijer Andrej Plenković boravio je i u Grubišnom Polju gdje je obišao tvrtku Sirocco i pogone za sušenje drvne građe. Za Radio Grubišno Polje je rekao kako su 35 milijuna eura uloženih u energanu i pet milijuna eura u sušaru drva sjajna investicija.

„Jako dobar primjer kako iskoristiti drvnu masu koja postoji u Grubišnom Polju i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. O takvom je projektu bilo govora prilikom posjeta Parizu kada sam sudjelovao na predstavljanju Hrvatske kao zemlje ulaganja na sastanku francuske udruge poslodavaca i sada je nekoliko godina kasnije takva investicija ovdje i realizirana“, rekao je premijer Plenković i nadodao kako je riječ o sjajnom primjeru francuskih ulaganja u Hrvatsku.

 „Generatori investicije su bili Hrvati iz Francuske koji su se i kroz projekt vratili natrag, doveli kompaniju Accu i zaposlili dvadesetak radnika, među kojima velik broj visokoškolovanoga kadra. Sjajan primjer francuskih investicija u Hrvatskoj“, zaključio je.

U pratnji premijera u Grubišnom Polju bili su i ministri Gordan Grlić Radman, Marija Vučković i Tomislav Ćorić.

Comments are closed.