HRVATSKE ŠUME PONOVNO U OPATIJI: Nastavak i unaprjeđenje dijaloga

Kohlbach / KBE Bioenergie

Između 300 sudionika značajno mjesto zauzimaju  predstavnici Hrvatskih šuma, koje uobičajeno  predstavlja cjelokupna uprava, te predstavnici pojedinih podružnica.

Dvodnevni skup predstavlja dobru priliku za niz neformalnih kontakata između drvoprerađivačkih  tvrtki i predstavnika HŠ iz proizvodnog i komercijalnog sektora. Iznošenje konkretnih prijedloga za poboljšanje međusobne suradnje bit će u fokusu, budući da je u posljednje vrijeme vrlo intenzivna komunikacija između HŠ i kupaca prostornog drva. Očekuje se da će ova tema uz druge ugovorene aspekte međusobne  suradnje biti u središtu zanimanja.

DTK 2018

ŠUMARSKI EKOLOZI: Dogovori oko novih EU projekata

Hrvatski stručnjak za ekologiju šuma, ujedno i Predstojnik Zavoda za ekologiju i uzgajanje šuma prof. dr. sc. Ivica Tikvić  održat će radionicu pod  naslovom Primijenjena ekologija u šumarstvu. Na radionicu su pozvani  predstavnici iz poslovnoga šumarskoga sektora kao i iz državnih institucija koji se u svom djelovanju bave primjenom ekologije u šumarstvu.

Ciljevi radionice su: internacionalizacija šumarskoga obrazovanja u području ekologije, umrežavanje kolega iz zemalja srednje i jugoistočne Europe koji se bave ekologijom u šumarstvu, povezivanje visokoga obrazovanja i poslovnoga sektora u područjima šumarstva, zaštite prirode i zaštite okoliša koji se bave primjenom ekologije i razvoj novih ideja i poslova u području šumarstva – ekoinženjerstvo.

Comments are closed.