DESETLJEĆE PROSTORIJE KAO JEDNOG OD NAJPREPOZNATLJIVIJIH BRENDOVA: Izložba „Prostoria 10“ u Meštrovićevom paviljonu

Povodom svoje 10. godišnjice krajem rujna ove godine, Prostoria otvara izložbu „Prostoria 10“ u Meštrovićevom paviljonu u Zagrebu. Izložba će prikazati raznolikost dinamičnog razvoja Prostorije kao dizajn-brenda namještaja sa snažnom proizvođačkom kulturom.

„Ususret našoj 10. obljetnici svijet je usporio na način koji nitko nije mogao zamisliti. Pandemija koronavirusa ugrozila je ljudsko zdravlje i globalnu ekonomiju te nas prisilila na povlačenje u domove. Tako smo i mi postupili. Na neki smo se način “začahurili” u svojoj tvornici, jer ona je naš dom. Kao i svi drugi, mi smo također o svemu temeljito promislili te smo se ogoljeli do srži. Ova će izložba predstaviti od čega smo sazdani i kroz njezin ćete postav imati priliku doživjeti sam brend mnogo dublje“, istaknuli su iz Prostorije.

Na izložbi će se i po prvi puta predstaviti fotografski projekt Revisting Architecture, realiziran u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba i javnim institucijama obuhvaćenim projektom. „Naime, malo gdje u svijetu postoji tako čvrsto ukorijenjena tradicija modernističke arhitekture kao što je to slučaj u Zagrebu, glavnom gradu Hrvatske. Radi se o nasljeđu koje je temelj i inspiracija jeziku dizajna naših proizvoda. Zato smo pokrenuli ovo fotografsko istraživanje koje ilustrira kako se odabrani produkti formalno ili teksturalno referiraju na ambijente u kojima su fotografirani, nekad naglašavajući svoje podrijetlo, a drugi puta svoju suvremenost“, naglasio je Tomislav Knezović, vlasnik Prostorije.

„Prostoria 10“ će za javnost biti otvorena od 25. rujna do 8. listopada 2021. godine. 

Comments are closed.