DAN PROZORA 2020: IFT HRVATSKA u Zagrebu okupio više od 200 sudionika

U hotelu Antunović održana je 11.03.2020. 7. međunarodna konferencija Dan prozora 2020, a koja je okupila vodeće regionalne i EU stručnjake iz područja prozorske tehnologije i energetske učinkovitosti u zgradarstvu. Unatoč složenim tržišnim okolnostima organizator IFT Hrvatska uspio je mobilizirati preko 200 sudionike te 25 sponzora koji predstavljaju inovacije i nova moderna i učinkovita rješenja.

Važnu međunarodnu dimenziju osiguravaju njemački partneri iz čuvenog instituta IFT iz njemačkog Rosenheima. – Moramo se organizirati i uspješno djelovati u trenutnim okolnostima, optimistično je poručio na otvaranju Roland Fisher koji je tijekom dana predstavio niz tehničkih i tehnoloških noviteta, ali i napravio presjek utjecaja klimatskih promjena u narednih 10 godina.

– Predvidjeli smo mnogobrojne aktualne teme u sektoru, od izazova s edukacijom tehničkih operatera do prijenosa ključnih inozemnih iskustava s RAL ugradnjom prozora, pročelja i ulaznih vrata – istaknuo je ispred organizatora Hrvoje Komac.

Među ostalim, govorilo se i o nedostatku radne snage i izazovima poslodavaca, inovacijama u prozorima i vratima, novostima u vatrootpornosti prozora i vrata te mnogim drugim aktualnim temama. 

Comments are closed.