AKCIJA „PET KUĆA ZA PET OBITELJI“: Požgaj Grupa drugu drvenu kuću donira šesteročlanoj obitelji

KBE Bioenergie

Neposredno nakon razornog potresa, Požgaj Grupa iz Velikog Bukovca odlučila je pomoći stradalom stanovništvu donacijom pet svojih drvenih kuća kojima će zbrinuti pet obitelji s područja Sisačko-moslavačke županije.

Sada su priopćili kako su pronašli drugu obitelj kojoj će izgraditi i pokloniti drvenu kuću svojeg brenda Azelija. Riječ je o šesteročlanoj obitelji Dragić iz Moštanice, sela blizu Petrinje. Obitelj Dragić čine tri generacije – baka Radojka i djed Miloš, njihov sin Zoran i snaha Danijela te unuci Vasilije i Vasilisa.

„Riječ je o obitelji koja je i do sada živjela u relativno skromnim uvjetima, Zoran razvozi kruh za lokalnu pekaru, a Danijela je gerontodomaćica. Oba Zoranova roditelja su gluhonijema. Nakon potresa njihova je stara kuća dobila crvenu naljepnicu i predviđena je za rušenje, međutim do sada od nadležnih nisu primili nikakve informacije kada bi to moglo biti“, rekli su iz Požgaj Grupe i nadodali kako je dogovorena izgradnja trosobne kuće površine veće od 80 m2.

Kuća će također biti opremljena namještajem Požgaj Grupe, a u donaciji se priključila i Pana Stolarija koja će darovati vanjsku drvenu stolariju. Gradnja kuće trebala bi početi već nakon Uskrsa, odnosno nakon pregleda statičara i arhitekata te izrade betonskih temelja, a obitelj Dragić tako će postati jedna od prvih na ovom području koja će se već tijekom proljeća useliti u novi dom.

Iz Požgaj Grupe su istaknuli i kako je prva donirana kuća, namijenjena obitelji Vignjević iz Gline, koju čine bolesni samohrani otac Dalibor i njegova 12-godišnja kći Lili, ovih dana pri završetku.

Comments are closed.