AKCIJA „PET KUĆA ZA PET OBITELJI“: Požgaj Grupa drugu drvenu kuću donira šesteročlanoj obitelji

Kohlbach / KBE Bioenergie

Neposredno nakon razornog potresa, Požgaj Grupa iz Velikog Bukovca odlučila je pomoći stradalom stanovništvu donacijom pet svojih drvenih kuća kojima će zbrinuti pet obitelji s područja Sisačko-moslavačke županije.

Sada su priopćili kako su pronašli drugu obitelj kojoj će izgraditi i pokloniti drvenu kuću svojeg brenda Azelija. Riječ je o šesteročlanoj obitelji Dragić iz Moštanice, sela blizu Petrinje. Obitelj Dragić čine tri generacije – baka Radojka i djed Miloš, njihov sin Zoran i snaha Danijela te unuci Vasilije i Vasilisa.

„Riječ je o obitelji koja je i do sada živjela u relativno skromnim uvjetima, Zoran razvozi kruh za lokalnu pekaru, a Danijela je gerontodomaćica. Oba Zoranova roditelja su gluhonijema. Nakon potresa njihova je stara kuća dobila crvenu naljepnicu i predviđena je za rušenje, međutim do sada od nadležnih nisu primili nikakve informacije kada bi to moglo biti“, rekli su iz Požgaj Grupe i nadodali kako je dogovorena izgradnja trosobne kuće površine veće od 80 m2.

Kuća će također biti opremljena namještajem Požgaj Grupe, a u donaciji se priključila i Pana Stolarija koja će darovati vanjsku drvenu stolariju. Gradnja kuće trebala bi početi već nakon Uskrsa, odnosno nakon pregleda statičara i arhitekata te izrade betonskih temelja, a obitelj Dragić tako će postati jedna od prvih na ovom području koja će se već tijekom proljeća useliti u novi dom.

Iz Požgaj Grupe su istaknuli i kako je prva donirana kuća, namijenjena obitelji Vignjević iz Gline, koju čine bolesni samohrani otac Dalibor i njegova 12-godišnja kći Lili, ovih dana pri završetku.

Comments are closed.