11. MEĐUNARODNA ENERGETSKA KONFERENCIJA: Biomasa je rješenje za ubrzavanje zelene tranzicije!

Tradicionalno okupljanje sektora biomase nastavlja se i ove godine na 11. Međunarodnoj energetskoj konferenciji s ciljem promicanja drvne biomase i obnovljivih izvora energije. Konferencija će se održati 16. travnja (petak) u hibridnom obliku (predavači i ključni govornici – u zagrebačkom hotelu Westin, a ostali sudionici online putem platforme Zoom).

Neke od središnjih tema ovogodišnje konferencije bit će energetska tranzicija, niskougljično gospodarstvo, ulaganja i financiranje, EU projekti te inovacije, a utvrdit će se i novi trendovi te upoznati najsuvremenije tehnologije. Prošlogodišnje prisustvo niza predstavnika domaćih i EU institucija energetskog sektora, svjedoči ne samo o aktualnosti teme, nego i činjenici da su drvna biomasa i na šumi bazirani sektor, iznimno bitne sastavnice ukupnog gospodarstva te imaju značajnu ulogu u povećanju udjela obnovljivih izvora energije u ukupnoj energetskoj bilanci zemlje.

Na skupu se očekuje niz relevantnih predavača, a među kojima su dr. Christian Rakos, predsjednik World Bioenergy Association, dr. sc. Julije Domac, savjetnik predsjednika Republike za energiju i klimu, prof. dr. sc. Stjepan Posavec s Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije u Zagrebu i mnogi drugi. 

Comments are closed.