ZAVRŠILI ADRIATIC WOOD DAYS: Sektorska konferencija u Dubrovniku okupila 160 stručnjaka iz Hrvatske, regije i inozemstva

Adriatic Wood Days konferencija peti je put okupila je sektorske stručnjake iz Hrvatske, regije i inozemstva u bogatom trodnevnom programu koji se odvijao u kongresnom centru hotela Sheraton.

Konferencija je započela u nedjelju, 1.12., studijskom posjetom mediteranskim šumama u Konavlima, a nastavila se konferencijskim programom kroz ponedjeljak i utorak, 2 i 3.12., razmjenom iskustava, znanja i sektorskih inovacija kroz raznolike panel rasprave, prezentacije, radionice, interaktivne ankete i diskusije.

Konferenciju su obilježile aktualne sektorske teme poput upravljanja mediteranskim šumama, trendova na tržištu drva i biomase, jačanja sektorskih kapaciteta, vidljivosti na globalnoj razini, aktualnih natječaja i EU projekata, uloge klastera te mnogih drugih.

Skupu je nazočilo 160 sudionika, a osim predstavnika sektora iz Hrvatske i regije, među sudionicima je bilo i 30-ak predstavnika asocijacije za bioenergiju Bioenergy Europe i European Pellet Council (EPC) te isto toliko predstavnika europske ROSEWOOD mreže.

Comments are closed.