ZAPOČELO UREĐENJE PARK-ŠUME GRMOŠČICA: Urbane šume su sve poželjnije

Početkom srpnja započeli su radovi na uređenju šume Grmoščica. Ova urbana šuma, okružena kvartovima Vrapče, Graberje i Kustošija, najveći je šumski kompleks u zapadnom dijelu Zagreba, a putem projekta URBforDAN pretvorit će se u mjesto za odmor, opuštanje i rekreaciju.

Aktivnosti uključuju uređenje i uspostavu ulaza u Grmoščicu, opremanje šume urbanom opremom koja uključuje stepenice, mostove, rukohvate, koševe za smeće i oznake te stolove i klupe na samom vidikovcu. Uredit će se i označiti tri biciklističke staze različite težine za izvođenje spusta, postavljanje retardera na biciklističke staze radi sigurnosti korisnika te odvajanje svih staza kako bi se osigurala sigurnost svih korisnika šume.

Također postavit će se info ploče i oznake, izradit će se i urediti poučna staza i opremiti nogometno igralište. Organizirat će se edukacije u “zelenoj učionici”, intenzivne promotivne aktivnosti, radionice s vlasnicima i korisnicima urbanih šuma, ali i istraživačke aktivnosti poput istraživanja i prezentacije potencijala budućeg razvoja i upravljanja Grmoščicom.

Projekt provode Hrvatske šume i Grad Zagreb, a završetak radova očekuje se sredinom rujna.

Comments are closed.