UVODI SE RED U CRNOGORSKI SEKTOR ŠUMARSTVA: „Više pravednosti i odgovornosti!“

Kohlbach / KBE Bioenergie

Crnogorski potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović istaknuo je kako će aktualna reforma sustava upravljanja šumama donijeti više pravednosti i odgovornosti te osigurati veću dostupnost drva, posebno za manje proizvođače. On se u okviru radne posjete Pljevljima sastao s predstavnicima šumarskog i drvoprerađivačkog sektora s kojima je sagledao stanje, izazove i planove u tom sektoru.

U dosadašnjem koncesijskom sustavu upravljanja šumama lokalna samouprava u Pljevljima ostajala je bez prihoda od koncesija, novih očekivanih radnih mjesta, usprkos značajnim investicijama koje su već realizirane i koje u budućnosti moraju i bit će pokretač razvoja lokalne ekonomije – rekao je.

Osim toga, na sastanku je naglašena važnost daljnjeg unaprjeđenja kapaciteta Uprave za šume te odgovornijeg odnosa koncesionara prema cestovnoj infrastrukturi u ruralnim područjima, a zaključeno je i da će već pokrenuti razvojni projekti u Pljevljima doprinijeti plasmanu proizvoda crnogorskog drvoperađivačkog sektora.

Comments are closed.