[NAJAVNI VIDEO] USPJEŠNE PRIPREME ZA 16. DT KONFERENCIJU: U Opatiji se 3.-4. 06. očekuje 300 sudionika

Kohlbach / KBE Bioenergie

Drvno-tehnološka konferencija je tradicionalno i centralno godišnje okupljanje drvnog i šumarskog sektora u Hrvatskoj i Regiji, koje svake godine mobilizira preko 300 sudionika, a održat će se u hotelima Royal i 4 opatijska cvijeta. Pogledajte kako je prošle godine bilo na 15. DT konferenciji: https://www.youtube.com/watch?v=g82Lic0iEp0

Cilj konferencije je promocija na šumi baziranih industrija, koje su istinski generatori razvoja hrvatskog gospodarstva, posebice zbog sudjelovanja u izvozu od preko 10 posto te zbog nisko-ugljičnog aspekta, koji je za EU sve važniji. Osim sirovinskih i tehnoloških pitanja, nezaobilazno će se raspravljati o kadrovskim deficitima te o potrebi jačanja ruralnih područja. Potvrđeno je kako će u Opatiji sudjelovati mnogobrojni predstavnici iz zemalja EU (Italija, Njemačka, Belgija, Francuska, Austrija, itd.) kao i stručnjaci za kogeneracije i energiju iz drva te renomirani austrijski i domaći arhitekti koji će predstaviti relevantna i referentna iskustva u području gradnje drvom.

Na razini EU dosta se raspravlja o međunarodnoj konkurentnosti sektora i potrebe implementacije robota, primjene novih materijala i smart tehnoloških rješenja. Na konferenciji će biti predstavljeni neki uspješni R&D, odnosno EU projekti, a okupit će se široki konzorciji njihovih međunarodnih partnera. Najavljen je dolazak odbora za poljoprivredu Slovenskog parlamenta i Hrvatskog sabora, koji će u Opatiji na DTK održati zajedničku sjednicu posvećenu šumarskim i drvoprerađivačkim temama. Prijave za konferenciju  se zaprimaju putem e-maila info@drvniklaster.hr ili na +385 1 6329 111.

Comments are closed.