ŠUMARSKI FAKULTET IMA NAJVIŠE TERENSKIH NASTAVA U HRVATSKOJ: Studenti uče kroz praksu

Kohlbach / KBE Bioenergie

Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu  međunarodno je prepoznatljiva institucija u školovanju visokostručnih kadrova za potrebe šumarstva, prerade drva i proizvodnje namještaja. Fakultet, s prioritetom djelovanja usmjernim na studente, a u suradnji s gospodarstvom i javnim sektorom aktivno sudjeluje u stvaranju znanja i tehnologija u područjima životnih i okolišnih znanosti te osobito stavlja naglasak na edukaciju studenata kroz terensku nastavu.

Studentima šumarstva i drvne tehnologije omogućuje se čak 70 terenskih nastava na nekim od najljepših prirodnih lokacija u Hrvatskoj i inozemstvu te se terenska praksa kao takva pokazala kao najbolji način za utvrđivanje gradiva na primjerima iz prve ruke od najuspješnijih pojedinaca i upoznavanje s raznolikošću šumskih ekosustava, drvnim materijalima i procesima u proizvodnji.

Posebno je atraktivna međunarodna terenska nastava koja obuhvaća posjete u zemlje poput  Austrije, Njemačke i Italije u kojima studenti imaju priliku obići različite tvrtke koje se bave preradom i obradom drva, proizvodnjom namještaja, uređenjem interijera i slično, zatim srodne fakultete, istraživačke ustanove te specijalizirane sajmove. Provedbom ovakvog načina učenja Šumarski fakultet doprinosi unaprjeđenju kvalitete sustava obrazovanja te poboljšava njegovu učinkovitost i usklađenost s potrebama na tržištu rada.

 

Comments are closed.