STORA ENSO APELIRA: „Za oporavak od krize potrebni su obnovljivi materijali!“

Kohlbach / KBE Bioenergie

Iako još nitko ne zna kako će izgledati život nakon koronavirusa, sigurno je da su globalni napori za zeleniju budućnost potrebni više nego ikad prije. Tijekom tzv. lockdowna, jedan od učinaka u mnogim zemljama su bile niže emisije i smanjena razina onečišćenja u velikim gradovima. Ipak, očekuje se da će pad razine emisija biti privremen jer je to bio slučaj i s prethodnim gospodarskim padovima.

U zadnje se vrijeme sve češće spominje važnost ulaganja u zeleniju i sigurniju budućnost, a dio rješenja su obnovljivi materijali, koji mogu pridonijeti održivom rastu tržišta. Kako prenosi BBC News, znanstvenici tvrde da se korištenjem drva emisija CO2 u građevinarstvu može smanjiti i do 75 posto.

Nadalje, i kupci sve više brinu o okolišu i žele više “zelene” ambalaže, koja se može reciklirati, a korištenje obnovljivih materijala je ujedno i prilika za jačanje marke u očima ekološki svjesnih potrošača. Isto tako, izbijanje koronavirusa je povećalo našu svijest o osobnoj higijeni, ali i sigurnosti hrane te ambalaže u koju se ona pakira. Trgovine prehrambenih proizvoda posebno su pažljive po pitanju sigurnosti proizvoda, a proizvodi koji obično nisu u pakiranju sada su upakirani. Dakle, ostat će potreba za sigurnim, pouzdanim i ekološkim pakiranjem.

Obnovljivi materijali neće nestati. Obnovljivi materijali pomažu u zaštiti robe bez ugrožavanja okoliša. Oni potječu iz resursa koji se neće potrošiti ako se njima održivo upravlja. Obnovljivi materijali obično imaju manji ugljični otisak od materijala koji se temelje na fosilima, pomažući u borbi protiv klimatskih promjena. Doprinose stvaranju manje otpada jer imaju visoku stopu recikliranja i mnogi od njih su biorazgradivi – poručila je Stora Enso te se pridružila brojnim na šumi baziranim tvrtkama i organizacijama, koje su u zadnje vrijeme sve glasnije oko korištenja obnovljivih materijala i zelenog oporavka od Covida-19.

Comments are closed.