SRBIJAŠUME ULAŽU NAPORE ZA STABILNO POSLOVANJE: Virus usporava isporuke trupaca

Još su se prošlog tjedna transport i prijevoz trupaca u Srbiji odvijali unutar normalnih okvira, no ovaj tjedan se osjeća usporavanje te daleko veći tržišni izazovi.

– Razmjenjujemo informacije s kolegama iz drugih šumarskih poduzeća u regiji JIE, svakodnevno osluškujemo naše i inozemno tržište i napravili smo projekciju minimalne dnevne prodaje, kako bi bili na pozitivnoj nuli. Prošli tjedan smo bili iznad te projekcije, međutim sada isporuke polako staju, ističe Ješa Erčić izvršni direktor za korištenje šuma u Srbijašumama, napominjući kako je pitanje što donose sljedeći dani, jer se tek ušlo u 4. tjedan koronavirusa.

-Sada osjećamo kako se kod kupaca skupilo više zaliha jer su i njihove isporuke prema inozemstvu stale, što je usporilo i preradu. Trebali smo u prvom kvartalu premašiti dinamički plan za nekih 100.000 m3, jer su nam na ruku išle dobre vremenske prilike, a prodaja je do sada to pratila. Nastojimo da se ova kriza ne odrazi s većim ekonomskim posljedicama za naše poduzeće i za naše kupce, zaključuje Erčić.

Comments are closed.