SLOVENIJA AKTIVNO PODUPIRE PRERADU DRVA: Za proizvodnju drvnih poluproizvoda tvrtkama do 2,5 mil. EUR

KBE Bioenergie

Još je sredinom listopada slovensko Ministarstvo gospodarstva preko slovenskog poduzetničkog fonda najavilo javni natječaj za državne poticaje proizvodnji drvnih proizvoda, točnije za područje poluproizvoda. Rok za podnošenje prijava za drugo otvaranje je do 6.4.2020. Predmet ovog poziva je sufinanciranje poslovanja poduzeća, čiji bi rezultat trebalo biti uvođenje ili povećanje proizvodnje poluproizvoda u području prerade drva.

Udio drva u subvencioniranim proizvodima mora biti iznad 75%, a zapravo radi se o proizvodima od drva koji trebaju predstavljati ulazne sirovine za proizvode veće dodane vrijednosti ili proizvode s višom razinom tehnološke složenosti. Radi se o drvenim pločama svih vrsta, elementima stolarije, lijepljenim gredama, lijepljenim pločama, furniru, šperpločama, lameliranom drvu itd.

Na natječaj se mogu prijaviti tvrtke iz djelatnosti C16 ili C31 sa sjedištem u nerazvijenijem dijelu Slovenije, odnosno u kohezijskoj regiji Istočna Slovenija. Odobreni iznos sufinanciranja za svaki prijavljeni projekt kreće se od minimalno 250.000 EUR do maksimalno 2.500.000 EUR tijekom dvogodišnjeg razdoblja. Stopa sufinanciranja iznosi 35% za srednja poduzeća te 45% za mala poduzeća.

Comments are closed.