SLIJEDE BROJNE KADROVSKE PROMJENE: Mogu li novi ljudi donijeti promjene i poboljšanja?

2020. je izborna godina, ne samo za političko vodstvo države, nego su se parlamentarni izbori poklopili i s narednim izborima u nizu sektorskih tijela i udruga. Naime, Udruženje drvno-prerađivačke industrije pri HGK je najavilo izbornu skupštinu za kraj rujna, a mandati su također pri kraju za vodstvo Hrvatskog drvnog klastera i Hrvatske udruge za biomasu Crobiom.

Očekuje se kako će u narednom valu imenovanja po ministarstvima biti obrađene pozicije državnih tajnika i pomoćnika ministara, odnosno ravnatelja uprava te kako na početku novog mandata Vlade RH slijede osvježenja u radu uprava i nadzornih odbora državnih tvrtki. Slijedom navedenog, može se očekivati niz kadrovskih promjena, iako je sektor dosada bio naviknut i na zadržavanja status quo rješenja ili imenovanja kadrova izvan sektora na vodeće pozicije.

U svakom slučaju, kroz narednih 30-60 dana bit će poznata sva imenovanja ili će se raditi o potvrđivanju postojećih pozicija, što predstavnici sektora očekuju s nestrpljenjem, budući da je pred šumarstvom i drvnom industrijom trenutno niz složenih izazova uzrokovanih pandemijskim okruženjem, posebice u dijelu zadržavanja međunarodne konkurentnosti i izvoznih poslova.

Comments are closed.