ŠEST HRVATSKIH TVRTKI U LAS VEGASU: Održan međunarodni sajam podova TISE

Od 28. do 30. siječnja u Las Vegasu je održan TISE međunarodni sajam podova i jedan od najvažnijih takvih sajmova za tržište SAD-a. Ove su godine u Las Vegasu nastupili i hrvatski proizvođači – DI Novoselec, Drvoproizvod, Pan Parket, PPS-Majur i Spačva, s nadom da će se probiti na američkom tržištu.

Brojke govore da su hrvatske tvrtke u prvih deset mjeseci 2019. godine izvezle parket u vrijednosti od 708.000 EUR, ali potencijal je puno veći. – Zato nam je ovaj sajam idealna prilika da izložimo svoje proizvode i da tamošnjim kupcima pokažemo svoju kvalitetu koja je već etablirana u Europi i ostatku svijeta. Vjerujem da možemo sklopiti kvalitetne poslove i partnerstva u Las Vegasu. Naša tvrtka proizvodi masivne i višeslojne podove i tamo će izložiti našu cijelu gamu jer američki kupci još uvijek u velikoj mjeri ugrađuju upravo te proizvode u svoje domove – rekao je Igor Leščić iz Drvoproizvoda.

Iako je trenutačni hrvatski izvoz parketa u SAD zanemariv i simboličan, situacija bi se uskoro mogla promijeniti zbog političkih i diplomatskih sukoba SAD-a i Kine, smatra Daniel Smiljanić, direktor Pan Parketa. – Uz sankcije na uvoz iz Kine koje otvaraju prostor drugim proizvođačima, u prilog nam ide i tečaj dolara i eura. Zato svi pokušavamo otvoriti ovo veliko tržište i spremni dočekujemo priliku koja nam se nudi – pojasnio je Smiljanić.

Inače, na sajmu je sudjelovalo više od 800 izlagača, a posjetilo ga je više od 50.000 posjetitelja.

Comments are closed.