RADOVI NA DRVNO-TEHNOLOŠKOM CENTRU: Objekt u Gradištu bi mogao biti gotov i prije roka

Kohlbach / KBE Bioenergie

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić obišao je gradilište Drvno-tehnološkog centra Slavonski hrast u općini Gradište. Riječ je o strateškom projektu kojim će se doprinijeti pametnom i održivom korištenju šumskog resursa u skladu s direktivama i strategijama Europske unije i Republike Hrvatske.

U njemu će se poticati aktivnosti istraživanja, razvoja i inovacija kako bi se šumska sirovina u konačnici prerađivala u ekološke proizvode visokog stupnja finalizacije i visoke dodane vrijednosti, a sve u cilju poboljšanja poslovanja i poslovnog okruženja u drvno-prerađivačkom sektoru, održivog razvoja i zaštite okoliša. Unatoč izvanrednim okolnostima, radovi na izgradnji teku planiranom dinamikom, a dobra vijest je i kako se čak očekuje prijevremeni završetak objekta u prvoj polovici 2021. godine.

Osim toga, nositelji projekta su istaknuli i kako ostale aktivnosti na projektu uključuju provedbu postupaka javne nabave za opremanje vrhunskom opremom za potrebe drvnog sektora (3D dizajn, oprema za pripremu, obradu i testiranje kvalitete drva, itd.) koja će biti na raspolaganju malim i srednjim poduzetnicima u drvnom sektoru, malim pilanarima, stolarijama i obrtima, nezaposlenima, start-upovima u drvnom sektoru, učenicima, studentima, profesorima i brojnim drugima.

Comments are closed.