PROSLAVA NA ŠUMARSKOM FAKULTETU : Svečanom sjednicom obilježena 121 godina djelovanja

Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 22. listopada 2019. godine proslavio je obljetnicu svog djelovanja čime se obilježila 121 godina od otvaranja Šumarske akademije pri tadašnjem Mudroslovnom fakultetu kada je šumarska nastava, davne 1898., dobila sveučilišni status u Hrvatskoj.

Svečanoj sjednici nazočili su mnogi visoki uzvanici, znanstvenici i suradnici te studenti i djelatnici fakulteta. Resorna ministrica poljoprivrede Marija Vučković je vrlo pozorno pratila sva izlaganja, dok je Krunoslav Jakupčić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma, iskoristio priliku kako bi naglasio važnost Šumarskog  fakulteta kao nepresušnog izvora visokoobrazovanih šumarskih i drvnotehnoloških stručnjaka koji su, i bit će, neophodni gospodarstvu Republike Hrvatske, ali i državi te društvu u cjelini.

Fakultet je dosada završilo 8.000 magistara inženjera šumarstva i magistara inženjera drvne tehnologije, a obranjeno je više od 400 magistarskih i stručnih radova te oko 200 doktorskih radova. Fakultet danas provodi četiri preddiplomska i diplomska studija, jedan poslijediplomski doktorski studij te više poslijediplomskih specijalističkih studija.

Comments are closed.