POKRENUTA KAMPANJA GREEN FRIDAY: IKEA želi potaknuti kružno gospodarstvo otkupom korištenog namještaja

Švedska IKEA pokreće kampanju Green Friday u sklopu koje će nuditi otkup starog IKEA namještaja po dvostruko većoj cijeni od njegove procijenjene vrijednosti, a cilj je potaknuti održivu potrošnju i kružno gospodarstvo. Ova će ponuda vrijediti od 24. studenog do 3. prosinca, a sav vraćeni namještaj tijekom tog razdoblja će biti doniran za projekte u zajednici kako bi se pomoglo onima koji su najviše pogođeni posljedicama pandemije.

U zamjenu za svoj namještaj, kupci će dobiti vaučere s iznosom, a njihova vrijednost ovisit će o stanju vraćenog namještaja. Inače, IKEA već neko vrijeme nudi mogućnost otkupa korištenog namještaja, koji se potom prodaje na odjelu „Kakvo je, takvo je“, a ona će se nastaviti i nakon završetka Green Friday kampanje.

U švedskoj tvrtki smatraju da je riječ o ponudi koja doprinosi zajednici, a ponajviše zaštiti okoliša. „Na tvrtkama poput naše leži odgovornost da u suradnji s kupcima, drugim tvrtkama, lokalnim zajednicama i vladom ponovno izgradimo održivi model ekonomije i pokrenemo promjene u svakodnevnim ponašanjima i aktivnostima“, rekao je Aldo Lele, menadžer za održivost u organizaciji IKEA Jugoistočna Europa i pozvao sve da za nadolazeći Black Friday ponude nove „pogodbe koje će doprinijeti razvoju zajednice“.

Inače, transformacija maloprodajnog poslovanja važan je dio cirkularnog putovanja Ingka Grupe, a kampanja Green Friday dio je cjelokupnog putovanja prema stvaranju cirkularne i klimatski pozitivne tvrtke IKEA do 2030. godine, što uključuje sve IKEA proizvode izrađene od obnovljivih ili recikliranih materijala.

 

Comments are closed.