POČEO SAJAM NAMJEŠTAJA IMM: Drvo je još uvijek u modi!

Jučer je započeo IMM, nezaobilazan sajam namještaja koji se u njemačkom Kӧlnu održava do nedjelje. Od dizajnera, arhitekata, trgovaca, veletrgovaca, do proizvođača, na jednom mjestu okupljaju se svi značajni dionici u opremanju interijera, a reprezentativne štandove imaju hrvatske tvrtke Prostoria, Mundus Viridis, Spin Valis i Modul, koji izlažu uz potporu Hrvatske gospodarske komore.

Iako je vrlo rano za slaganje dojmova, vrlo velika posjećenost sajma izgleda obećavajuće, uz kvalitetne kontakte već prvog dana. Preferiraju se prirodni materijali i čvrsto drvo, uz kombinacije sa ukrasnim predmetima, biljkama i to ne samo zbog udobnosti, već i zbog ekoloških razloga.

Stolovi, komode i stolci od oraha i hrasta gotovo su nezaobilazni u ponudi renomiranih svjetskih dizajnera. Mundus Viridis, koji je tek drugu godinu na IMM-u, predstavlja svoju kolekciju luksuznog namještaja od oraha, za koju je pokazano veliko zanimanje već prvi dan.

Prostoria se već etablirala kao svjetski brend, a ovaj tjedan lansira dizajn svojih novih proizvoda, atraktivne modularne sofe Absent i After, koje odišu prirodnošću i jednostavnošću te su idealni za opremanje većih prostora.

Uz hrvatske, na IMM-u nastupaju i poznati bosanskohercegovački brendovi, poput MS&WOOD-a, Gazzde i Artisana, koji paralelno izlaže i na sajmu Maison&Objet u Parizu. 

Da strateško opredjeljenje za vrhunski dizajnerski namještaj donosi rezultate pokazali su spomenuti proizvođači, koji navode da eventualnu krizu ne osjete. Cjenovno, ovi proizvodi ne ovise o ulaznim troškovima, koje višestruko nadilaze prodajnom cijenom i to je put kojim hrvatska drvna industrija treba ići.

Comments are closed.