PAD PRODAJE TALIJANSKIH STROJEVA: Acimall objavio smanjenje izvoza od -11 % u I-III

Nakon izrazito pozitivne prošle godine, talijansko tržište strojeva i opreme za preradu drva usporilo je tijekom prvog tromjesečja 2019. i to za -11% u odnosu na 2018. Strane narudžbe pale su za -10,2%, a pad zabilježen na talijanskom tržištu iznosi -14,5%, izvijestio je Acimall (Talijansko udruženje proizvođača strojeva za preradu drva i opreme).

Istina je, kako portfelj narudžbi nije tako loš, jer je zabilježen rast novih poslova, iako se isporuke pripisuju razlozima temeljnih promjena u industriji namještaja. Pozitivan trend iz 2018. godine potaknuo je izvoz, koji je lani dosegao 1,72 mlrd. EUR, ali svakako vrijedi spomenuti kako je prošle godine pokrenut odličan trend prodaje na unutarnjem talijanskom tržištu, koji je iznosio 800 mil. EUR, što je bilo + 16,4% rasta u odnosu na 2017. godinu.

Acimall je središnja nacionalna udruga koja predstavlja najznačajnije talijanske proizvođače tehnologija, strojeva, alata i pribora za obradu drva i proizvoda na bazi drva. Posljednjih godina sve u traženiji strojevi za automatizaciju i digitalne operacije, navodi se u njihovom priopćenju.

Comments are closed.