NIGOS IMA BROJNE NOVITETE: Njihovi proizvodi se koriste u 40 država na 5 kontinenata

Nigos-elektronik već je 30 godina pouzdan partner u razvoju i realizaciji sušara za drvo. Unatoč raznim izazovima s kojima su se susreli posljednjih nekoliko mjeseci, kao i cjelokupan drvoprerađivački sektor, tvrtka je uspjela očuvati proizvodnju, zaposlenike i, prije svega, kupce i tržišta.

Tehnologija sušenja Nigos-elektronik koristi se na 5 kontinenata u čak 40 država. – I nakon 30 godina postojanja svakodnevno razvijamo nove proizvode i na taj način pratimo razvoj tehnike i tehnologije na svjetskom nivou. Posebno smo ponosni na novi model automata za sušare MC-3000. Model MC-3000 zadržava sve dobre karakteristike modela MC-2000, pri tom ima panel na dodir, a omogućava žičano i bežično mjerenje vlage drva. Također, model MC-3000 omogućava i mjerenje potrošnje utroška toplinske i električne energije – istaknuli su iz Nigos-elektronika.

Uz sušare za drvo, opremu i sisteme za automatsko upravljanje, vlagomjeri za drvo i oprema za termički tretman također su dio proizvodnog programa ove tvrtke. – Naše sušare su održive, energetski efikasne i inovativne. Pored standardnih sušara proizvodimo i sušare “po mjeri”, specijalno kreirane prema zahtjevima korisnika. Ugradnjom rekuperatora, kao standardne opreme, omogućava se ušteda energije, ali i puno viša kvaliteta suhe građe. Osim sušara za drvnu građu, proizvodimo i sušare za ogrjevno drvo, palete, lamelu. Pored sušara pažnju posvećujemo i parionama za drvo, tako da nudimo direktne i indirektne parione. Vrlo rado ćemo odraditi i automatizaciju i modernizaciju postojećih komora klijenata – naglašavaju iz tvrtke te napominju i kako su aktivirali i novu web stranicu posvećenu isključivo sušarama.

Na adresi www.nigossusare.rs može se naći puno informacija i fotografija o sušarama i opremi koju proizvodimo. Naše dugogodišnje znanje, iskustvo i posvećenost klijentima su uvijek na raspolaganju, a slogana “Kvaliteta, pouzdanost i pristojne cijene” se nikad ne odričemo – zaključuju u Nigosu.

 

Comments are closed.