MINISTARSTVO NA SAJMU SASO U SPLITU: U 3 godine odobreno 105 mil. KN potpora za 212 projekata

Kohlbach / KBE Bioenergie

Od 23. do 26. listopada održan je 23. Međunarodni sajam SASO, jedan od važnijih sajmova za graditeljstvo, drvnu i metalnu industriju, alate i opremu, elektrotehniku i energetiku te obrtništvo i malu privredu. Na sajmu su se predstavilo 900 brendova te izlagači iz osam zemalja.

U sklopu sajma održan je i 23. Međunarodni sajam drvne industrije čiji je pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede. Proizvodnja namještaja i prerada drva je važna za nacionalno gospodarstvo zbog rasprostranjenosti po slabije razvijenim područjima.  Djelatnosti proizvodnje namještaja i prerade drva zapošljavaju 11% ukupno zaposlenih u prerađivačkoj industriji RH, a u ukupnom prihodu prerađivačke industrije sudjeluju sa 7%, rekli su iz Ministarstva.

– Strateška važnost ovih djelatnosti potvrđena je donošenjem Strategije razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja od 2017. do 2020. s akcijskim planom provedbe, prvim nacionalnim aktom planiranja izrađenim nakon ulaska RH u EU iz kojih su proizašli godišnji operativni programi kao financijska platforma za razvoj tih djelatnosti. Takav pristup rezultirao je bespovratnom potporom od 80% po projektu prerade drva i proizvodnje namještaja te isplatom 105 mil. KN za 212 investicija u zadnje tri godine –  objasnila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja je otvorila sajam.

Comments are closed.