BIOENERGY EUROPE POKRENUO KAMPANJU #SWITCH4AIR: „Bioenergija je rješenje za smanjenje emisija!“

Kohlbach / KBE Bioenergie

Europska asocijacija za bioenergiju Bioenergy Europe pokrenula je kampanju usmjerenu na podizanje svijesti o ulozi bioenergije u tranziciji sektora grijanja na ugljičnu neutralnost. Kampanja Switch4Air, stvorena u suradnji s Europskim vijećem za pelet (EPC), podržava uvjerenje da je bioenergija ključna u postizanju ugljične neutralnosti u sektoru grijanja i osiguravanju bolje kvalitete zraka za Europu.

Naime, u 2018. godini 79% izvora energije koji se koriste za grijanje poticali su od fosilnih goriva, stavljajući naglasak na potrebu pokrivanja potreba za grijanjem ugljično neutralnim i čistim izvorima energije. Bioenergy Europe vjeruje da su promicanje uvođenja visoko učinkovitih i modernih kućanskih uređaja za bioenergiju, kao i podrška zamjeni starijih modela i osiguravanje pravilnog održavanja i ugradnje, ključni za smanjenje emisija čestica (PM2,5 i PM10).

Bioenergija nudi održivo i lako dostupno rješenje koje istovremeno smanjuje zagađenje zraka i podržava klimatske ciljeve EU-a – rekao je Jean-Marc Jossart, glavni tajnik asocijacije Bioenergy Europe.

Comments are closed.