STUDIJ DRVNE TEHNOLOGIJE U VINKOVCIMA UPISUJE DRUGU GENERACIJU STUDENATA: Veliki naglasak stavljen je na praktični dio

Prediplomski stručni studij Drvne tehnologije u Vinkovcima ove godine upisuje drugu generaciju studenata. Pokrenut je kao dislocirani studij Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, a u tekućoj akademskoj godini upisana su ukupno 34 studenta.

Studij traje šest semestara, a njegovim završetkom, studenti stječu naziv stručnih prvostupnika drvne tehnologije. Studij se izvodi u suradnji s Centrom kompetencija i lokalnim poslodavcima kod kojih studenti obavljaju praktičnu nastavu i stručnu praksu.

Završetkom studija prvostupnici će imati mogućnost nastavka studiranja na nekom od diplomskih ili specijalističkih studija Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije u Zagrebu ili drugih fakulteta.

Dodajmo još i da je Fakultet u suradnji s CEKOM-om i HKIŠDT-om upravo započeo provedbu projekta stručne prakse čiji je cilj dodatno unaprijediti obrazovni proces, uvjete studiranja i stjecanje praktičnih znanja studenata. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a tijekom naredne tri godine u njega će biti uključeni svi studenti, uključujući i one sa stručnog studija.

Comments are closed.