RADIONICE U VINKOVCIMA I OSIJEKU: Mogućnosti razvoja kroz kaskadnu upotrebu šumske i drvne biomase

U mapiranju potencijala rasta kroz tranziciju na kružnu i održivu bioekonomiju, teritorijalni kapital Panonske Hrvatske se istaknuo kao najperspektivniji, s bazom znanja u Osječko-baranjskoj županiji kao nositelja razvoja zelene tranzicije. Ambicija Europske unije da postane klimatski neutralna do 2050., daje posebnu priliku proizvođačima da kroz prilagodbu, ali i energetsku neovisnost otvore brojne mogućnosti našim proizvođačima iz sektora baziranih na šumarstvu.

Kaskadna upotreba šumske i drvne biomase upravo je tema dviju radionica koje će se održati u Vinkovcima (6.4.) i Osijeku (24.5), a cilj je prikazati konkretne mogućnosti razvoja bioekonomije kroz kaskadno korištenje biomase, razvoj vrijednosnih lanaca i financiranje u okviru dostupnih fondova kako bi se osnažila konkurentnost poljoprivredne i šumarske proizvodnje.

Radionicu organiziraju Hrvatska poljoprivredna komora te hrvatski partneri na projektima GoDanuBio i BioEastUp. Sudjelovanje je moguće bez naknade, ali uz prethodnu prijavu putem online prijavnice.

Comments are closed.