NOVI VIZUALNI IDENTITET: Fakultet šumarstva i drvne tehnologije raspisao natječaj za najbolje rješenje

Kohlbach / KBE Bioenergie

Fakultet šumarstva i drvne tehnologije u Zagrebu raspisao je Javni natječaj za oblikovanje vizualnog identiteta fakulteta, a provodi ga Hrvatsko dizajnersko društvo. Fakultet šumarstva i drvne tehnologije, kao jedan od najstarijih fakulteta u sastavu Sveučilišta u Zagrebu, prošle je godine obilježio 120 godina kontinuiranog izvođenja visokog obrazovanja u polju šumarstva, podržanog znanstvenoistraživačkim radom zavidne razine, stručnim aktivnostima i transferom tehnologije usmjerenim na dobrobit i prosperitet šumarske i drvnotehnološke struke.

„S obzirom na raspon aktivnosti fakulteta te na današnje doba odgovornosti prema prirodnom okolišu, ekološke osviještenosti kao i svijesti o važnosti očuvanja šuma, razvoj šumarstva i drvnotehničke struke u skladu s najsuvremenijim stručnim i etičkim načelima je jedan od akademskih ali i gospodarskih prioriteta Hrvatske. Stoga je formiranje vizualnog identiteta Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije zadatak koji nadilazi važnost prepoznatljivosti unutar akademske i znanstvene zajednice, jer fakultet svojom djelatnošću i suradnjom s gospodarstvom i javnim sektorom oplemenjuje teoriju u praksi, i time pridonosi razvoju zajednice u cjelini“, stoji u objavi natječaja.

Cilj natječaja je postići originalan i suvremen objedinjavajući identitet, imajući u vidu elemente nasljeđa kao i željeni razvoj Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije kao progresivne akademske institucije sa znanstvenim, javnim i gospodarskim utjecajem koji nadilazi uobičajene okvire. Ukupni nagradni fond je 40.000 kn, a rok za primanje natječajnih radova je 30. lipnja 2021. do 17 sati. Više informacija o natječaju dostupno je OVDJE.

Comments are closed.