Drvna industrija i šumarstvo glavni generatori zapošljavanja i rasta izvoza: Drvno-tehnološka konferencija 16. put u Opatiji!

U Opatiji, 3.-4. lipnja (ponedjeljak i utorak) održat će se 16. po redu Drvno-tehnološka konferencija. Zanimljivi program započinje u 9.30 sati u Hotelu Royal.

Drvna industrija i šumarstvo pokazuju zavidnu razinu izdržljivosti, ogromnu sposobnost za tržišno preživljavanje i prilagodbu, ali i za industrijsko liderstvo i primjenu najrazličitijih poslovnih i tehnoloških inovacija. Već 16 godina ovaj središnji sektorski događaj osigurava platformu za učinkovitu komunikaciju unutar sektora i stvara pretpostavke za kontakte industrije i šumarstva s nadležnim institucijama te s najširom javnošću i medijima.

Na konferenciji će se govoriti o impresivnim izvoznim rezultatima, rastu industrijske proizvodnje i deviznih priljeva. Istovremeno, održivo gospodarenje šumama nema alternativu, a raspravljat će se o cijenama sirovine, kadrovskoj problematici i klimatskim promjenama te sve izraženijoj pojavi šumskih štetnika. Kako bi se zadovoljio širok raspon interesa i tema brojnih dionika, organiziran je bogat popratni program studijskih posjeta i događanja.

Uz sudionike iz Hrvatske koji su i ove godine najbrojniji, u Opatiju su pristigli različiti poslovni subjekti iz susjednih zemalja te mnogobrojni sudionici iz Njemačke, Finske, Italije, Austrije, Mađarske, Rumunjske, Bugarske, ali i iz daleke Kine, što naglašava sve veći međunarodni karakter skupa. Sudjelovanje su potvrdili istaknuti predstavnici Vlade RH, Hrvatskoga sabora te nekoliko ministarstva.

U Opatiji će sudjelovati Hrvatske šume u reprezentativnom sastavu, cijela Uprava na čelu s predsjednikom Uprave Krunoslavom Jakupčićem te direktorima sektora. Iznošenje konkretnih prijedloga za poboljšanje međusobne suradnje bit će u fokusu te će predstavnici Hrvatskih šuma će imati nekoliko zapaženih predavanja i diskusija oba dana konferencije.

Na DTK stiže 26 slovenskih parlamentarca – Zajednička tematska sjednica Odbora za poljoprivreduNakon tri tematske sjednice Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora održanih proteklih godina, ove godine se proširuju aktivnosti parlamentarnog odbora. Na Drvno-tehnološkoj konferenciji održat će se zajednička sjednica Odbora za poljoprivredu Slovenskoga parlamenta i Hrvatskoga sabora obzirom na niz sličnosti u sektorskoj problematici šuma i prerade drva, poput sanacija šteta od elementarnih nepogoda, suzbijanja potkornjaka i slično. Predstavnici obaju parlamenata će nakon sjednice posjetiti šumska područja u Gorskom kotaru.

Podršku konferenciji dali su: Ured Predsjednice RH, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnoga razvoja i EU fondova, Hrvatska gospodarska komora, Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne industrije, Hrvatske šume i Turistička zajednica grada Opatije. 

PREUZMITE PROGRAM.

Comments are closed.