DRAX UDVOSTRUČUJE PROIZVODNJU I PRODAJU PELETA: Objavljeni veliki planovi za naredno za razdoblje

Drax grupa objavila je kako će povećati kapacitete proizvodnje peleta sa sadašnjih 4 milijuna tona na 8 milijuna tona godišnje do 2030. Godišnji volumen peleta prodanih trećim stranama također će se udvostručiti u istom razdoblju s 2 milijuna tona na 4 milijuna tona.

Prema informacijama izvršnog direktora Willa Gardinera, grupa je namijenila 3 milijarde funti za ulaganje u odgovarajuće mjere između 2022. i 2030 kako bi se ostvarili zacrtani ciljevi. Konkretne odluke o povećanju za 0,5-1 milijuna t/g već su u pripremi za 2022., a više detalja o tome bit će objavljeno u sljedećih nekoliko tjedana.

Dodajmo još i kako je Drax u prvom polugodištu zabilježio povećanje proizvodnje peleta od 70% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, odnosno na 1,3 milijuna tona. Što se tiče prodaje i distribucije, za 2022. već je planirano stvaranje azijskog poslovno-razvojnog tima s fokusom na Japan i vanjski ured u Tokiju. Pojačat će se i poslovne aktivnosti u Europi, s naglaskom na industrijske kupce u Njemačkoj i Poljskoj.

 

Comments are closed.