CRNA GORA ŽELI ISKORISTITI POTENCIJAL ZA RAZVOJ DRVNE INDUSTRIJE: Održan sastanak s turskim investitorima

Kohlbach / KBE Bioenergie

Jedan od prioriteta crnogorske vlade je poticanje daljnjeg razvoja domaće drvne industrije, a tim je povodom ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović ugostio delegaciju Tursko-crnogorskog poslovnog savjeta u okviru Odbora za ekonomske odnose s inozemstvom (DIEK).

Stijović je tom prilikom istaknuo kako je otvaranje novih radnih mjesta i industrijskih kapaciteta na polju drvne industrije i poljoprivrede u fokusu njegovog ministarstva. Delegaciju su predvodili Songul Ozan, ambasadorica Republike Turske u Crnoj Gori i Naser Alim, predsjedavajući Poslovnog savjeta, koji je u Crnoj Gori prisutan kroz više aktivnih djelatnosti, a osnovna je trgovina poluproizvodima od drva.

Cilj posjete bila je prezentacija investicijskog potencijala turskih poduzeća, u prvom redu investitora koji su već prisutni u Crnoj Gori, kao i razmjena informacija o prioritetnim sektorima za ulaganje i konkretnim prijedlozima kako bi se u tom pravcu usmjerila njihova aktivnost. Sugovornici su se složili kako postoji veliki prostor za daljnje unaprjeđenje odnosa te da će u narednom periodu intenzivirati suradnju u područjima od zajedničkog interesa u cilju investicija u ove sektore u Crnoj Gori, istaknuto je u priopćenju Ministarstva.

Izvor: eKapija

Comments are closed.