Završili Adriatic Wood Days u Dubrovniku!

Danas su nakon tri dana završnim raspravama i usvajanjem zaključaka uspješno zaključeni Adriatic Wood Days. Radi se o međunarodno priznatom eventu koji je uključivao održavanje četiri tematske konferencije, koje su se pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarovid održale od 2 do 5. listopada u Dubrovniku. Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavid, ujedno i izaslanik Predsjednice, naglasio je važnost integracije i povezivanja drvne industrije s rastudim investicijama u prosperitetnom sektoru hotelijerstva, bududi da se u Hrvatskoj odvija snažan investicijski ciklus u turizmu. Glavnina sudionika je ocijenila da je to velika prilika za proizvođače namještaja i dobavljače drugih kvalitetnih proizvoda iz drvoprerađivačkog sektora, kojima je prigovorena slaba prodornost i nedovoljno uočljiv marketing.
Tijekom četiri dana u radu AWD-a sudjelovalo je preko 250 stručnjaka iz različitih sektora i podsektora, uključujudi vodede akademske i R&D stručnjake iz Njemačke, Italije i Austrije te brojne investitore iz drugih EU zemalja te iz Turske. AWD su ocijenjeni visokom ocjenom od strane sudionika i nadležnih institucija, a osim desetina stručnih prezentacija i raznovrsnih panel rasprava, ostvareni su mnogobrojni B2B sastanci, što dubrovačkom skupu daje poseban značaj u kontekstu jačanja pozicija i bolje vidljivosti prerade drva i šumarstva u zemljama JIE.
Osim podrške iz ureda Predsjednice RH, AWD je u Dubrovniku imao snažnu potporu nadležnih ministarstava gospodarstva, poduzetništva, poljoprivrede kao i vanjskih poslova. Aktivnu podršku pružili su i HGK ŽK Dubrovnik, Agencija za investicije i konkurentnost te štajerski Holzcluster koji je u Dubrovniku osigurao prisustvo eminentnih stručnjaka iz svoje međunarodne mreže. Više detalja dostupno je na www.adriatic-wd.com

Comments are closed.