Završila ovogodišnja Ambienta

Kohlbach / KBE Bioenergie

Ovogodišnja Ambienta koja je trajala od 15. do 19. listopada u pet paviljona na 20.000 četvornih metara Velesajma okupila je više od 180 izlagača iz 19 zemalja. “Jako smo zadovoljni, imali smo gotovo 50 posto veći posjet nego lani“- rekla je pred zatvaranje 41. međunarodnog sajma namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta, te 5. sajma alternative i zdravog življenja Mystic organica, direktorica Zagrebačkog velesajma Marina  Pavković.

Usmjerenje prema proizvodima više dodane vrijednosti te odlični postignuti rezultati drvoprerađivača na stranim tržištima jamstvo su kvalitetne ponude na sajmu AMBIENTA.

Osim nastupa domaćih tvrtki, u sklopu sajma AMBIENTA održali su se i stručni skupovi u organizaciji Hrvatskog drvnog klastera sa suorganizatorima, koji su promovirali proizvodnju namještaja, kvalitetne građevinske stolarije, podove iz slavonskog hrasta, proizvodnju energije iz drva, veći stupanj energetske učinkovitosti te korištenje OIE na bazi drva te niz projekata izgradnje kogeneracijskih postrojenja te pokretanja novih postrojenja za proizvodnju peleta i predstavljanje najboljih praksi iz navedenog područja.

Comments are closed.