ZAŠTITA ŠUMA I KADROVI TOP TEME: Drvna industrija ključna za opstanak ruralnih područja!

Kohlbach / KBE Bioenergie

Nikad veća potražnja za sirovinom, uz teško zdravstveno stanje šuma i sve izraženiji nedostatak radnika glavni su izazovi na koje su ukazali pilanarina 9. Kongresu pilanara, koji se u srijedu, 26.9. održao u Slavonskom Brodu.

U dvorani „Ivana Brlić Mažuranić“ okupili su se predstavnici pilanske industrije, šumarstva, vodeći proizvođači tehnologija i drugi sudionici, kojima su se obratili Stjepan Vojinić – predsjednik Hrvatskog drvnog klastera, Edo Oblak – direktor Zavoda „Slo-les”, Diego Benedetti  iz Europske udruge pilanske industrije, Silvija Zec u ime Hrvatske komore inženjera šumarstva i drvne tehnologije, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, zamjenik župana Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković, zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda Hrvoje Andrić i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, koji je u ime predsjednice RH otvorio Kongres.

U Slavonskom Brodu boravila je velika delegacija pilana iz Slovenije okupljena oko Zavoda Sloles, kao i brojne tvrtke iz Bosne i Hercegovine i Srbije, koje u mnogim aspektima prate hrvatske primjere dobre prakse. Ovogodišnji kongres, u organizaciji Hrvatskog drvnog klastera, održan je pod pokroviteljstvom predsjednice RH, Hrvatskog sabora, Ministarstva poljoprivrede RH kao i Grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije. Organizatori posebno zahvaljuju tvrtkama: Weinig, Prochrom-comp, ISELI, TIMBETER, DrvobrusionaSušec, Mühlböck, Polytechnik, Möhringer, Nigos, KBE/Kohlbach, Urbas, H.I.T.Maschinenbau, Euromarkt, Termolegno, Manšped, Biocal, Tehnofilter,Primostroj, Fill, J&T Technology.

Jubilarno 10. izdanje Kongresa pilanara održat će se u Slavonskom Brodu krajem rujna 2019. godine.

Cijelo priopćenje s događaja pročitajte ovdje.

Comments are closed.