VLADA SKRESALA SREDSTVA ZA DRVNU INDUSTRIJU: Sektor je vidno nezadovoljan!

Novousvojenim državnim proračunom predviđen je rast sredstava većine ministarstava, a tek će rijetki imati na raspolaganju manje sredstava. Među njima je i Ministarstvo poljoprivrede. Tako će resor poljoprivrede u idućoj godini imati 4% manji proračun, točnije oko 7,4 mlrd. KN.

Saborski Odbor za poljoprivredu podržao je Prijedlog proračuna, iako su njegovi članovi imali brojne zamjerke na nove iznose predviđene za poljoprivredu. Primjerice, u 2019. godini je za poticanje razvoja industrijske prerade drva dodijeljeno više od 41 mil. KN, dok će u 2020. za istu stavku biti dodijeljeno svega 1 mil. KN.

Isti iznos od 1 mil. KN predviđen je i za mjere razvoja konkurentnosti drvnog sektora za koje je ove godine bilo na raspolaganju 40,7 mil. KN. HDZ-ovi zastupnici Josip Križanić i Damir Felak su upozorili kako je milijun kuna potpore drvnoj industriji premalo s obzirom na važnost tog sektora.

Zaključeno je kako su i šumarstvo i drvna industrija loše „prošli“ u proračunu a njihovo stajalište dijeli većina sektorskih dionika.

Comments are closed.