VELIKO PRIZNANJE ZA DOSADAŠNJI RAD: Prof. dr. sc. Ivica Grbac postao professor emeritus

Kohlbach / KBE Bioenergie

Dugogodišnjem redovitom profesoru Šumarskog fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Ivici Grbcu  dodijeljeno je počasno zvanje professor emeritus, i to zbog dugogodišnjeg plodnog nastavnog, znanstvenog i stručnog rada. Time je postao jedan od najmlađih nositelja ovog zvanja koje se daje posebno zaslužnim umirovljenih profesorima.

Prof. dr. sc. Ivica Grbac obnašao je brojne dužnosti na Šumarskom fakultetu, Sveučilištu u Zagrebu i Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva. Među ostalim, bio je prodekan u dva mandata (1996. – 1998. i 1998. – 2000.) i dekan Šumarskog fakulteta (2000. – 2002.) te predstojnik zavoda (od 2002.). Obnašao je i dužnosti pomoćnika ministra poljoprivrede i šumarstva te posebnog savjetnika potpredsjednika vlade u Ministarstvu poljoprivrede šumarstva i vodnog gospodarstva. Isto tako, bio je jedan od utemeljitelja i voditelj Laboratorija za ispitivanje namještaja i dijelova za namještaj, a član je i mnogobrojnih znanstvenih i stručnih asocijacija.

Osnovna mu je znanstvena i nastavna djelatnost vezana za dizajn, konstrukcije, kvalitetu namještaja te interdisciplinarnu problematiku zdravog i odmornog sjedenja i spavanja za područje namještaja i medicine. Objavio je 116 znanstvenih radova, više stotina stručnih radova, tri priručnika, dva poglavlja u monografiji te dva sveučilišna udžbenika i sveučilišni priručnik. Imao je i više od 50 izlaganja na međunarodnim znanstvenim skupovima. Bio je mentor mnogobrojnih diplomskih radova, dva magistarska rada i šest doktorskih radova iz područja biotehničkih znanosti.

„Ovo je najviše priznanje koje sam mogao dobiti. Osjećam se ponosnim što sam doprinio razvoju sektora, a odlazak u mirovinu ne znači da neću i dalje raditi na tome“, poručio je professor emeritus Grbac. 

Comments are closed.