VELIKA INVESTICIJA U SRBIJI: Otvara se 120 radnih mjesta kod Valjeva

Beogradska tvrtka Krstaco otvara novi pogon za preradu drva u Beloševcu kod Valjeva, a već u prvoj fazi planira se otvaranje 120 radnih mjesta. U pogon je uloženo 6 mil. EUR, a probni rad je već počeo te se uskoro očekuje da će pogon početi raditi planiranim kapacitetom.

Prema riječima Milana Krstića, direktora i vlasnika tvrtke, riječ je o jednoj od većih investicija u Srbiji unutar ove industrije. – Cjelokupan plasman je izvozno orijentiran i uglavnom prodan unaprijed. Smatram da će iz ovog pogona mjesečno biti plasirano od 30 do 40 kontejnera sušene bukove građe za industriju namještaja i oko 15.000 tona peleta za tržište Italije i Austrije – rekao je Krstić.

Nadodao je i da će jedan dio osigurati i za domaće tržište te da im je uz planu edukacija građana o peletu. Ovo je prva faza ulaganja, a očekuje su da će u drugoj fazi biti zaposleno 200 ljudi, a u trećoj oko 250 u dvije smjene. – Moj cilj je da ovdje ne bude poluproizvod, odnosno piljena građa za namještaj, nego da se ovdje proizvodi namještaj koji će se izvoziti u cijeli svijet – zaključio je Krstić.

Comments are closed.