VÄLINGE RIJEŠIO SPOR OKO PATENATA U SAD-u: Izvanparnična nagodba oko prava na podove

Kohlbach / KBE Bioenergie

Välinge Innovation, grupacija u vlasništvu švedskog poduzetnika Darka Pervana koji posluje i u Hrvatskoj, objavila je početkom svibnja kako je postignuta izvanparnična nagodba sudskog spora u SAD-u koji se odnosio na Halstead, Home Depot i Välinge zajedno s I4F. Tvrtke su sklopile povjerljivi sporazum o nagodbi, kako bi u potpunosti riješile pravni spor između njih, a parnica je obustavljena na zajednički zahtjev stranaka pred Okružnim sudom SAD-a za Distrikt Delaware.

Välinge i I4F su uvjereni kako će ovo rješenje omogućiti svim stranama nastavak svojih aktivnosti i kako je postignuto rješenje korisno za sve uključene strane. Välinge Innovation je jedna od vodećih svjetskih kompanija u primjeni inovacija te vodi niz sporova oko patentnih prava, odnosno neplaćanja tantijema. Sporovi se vode pri raznim tijelima, primjerice pri Međunarodnoj trgovinskoj komisiji (ITC), gdje je u tijeku jedan spor s tvrtkom Unilin, također oko patentnih prava.

Darko Pervan, vlasnik grupacije Bjelin i Pervanovo u Hrvatskoj jedan je od najvećih inovatora u području podova i njegove tvrtke stalno rade na unaprjeđenju podnih proizvoda te su razvile globalnu mrežu licenciranih proizvođača podnih proizvoda koji koriste Välingeovu patentiranu tehnologiju. www.valinge.se

Comments are closed.