U Milanu 8.4. počinje sajam namještaja! Očekuje se 300.000 posjetitelja

Poznati SALONI otvaraju po 53. puta svoje prostrane paviljone od 8.-14.04. u milanskom predgrađu Rho. Očekuje se da će ovaj vodeći svjetski sajam namještaja, koji prati tjedan vrhunskog dizajna u Milanu, posjetiti preko 300.000 posjetitelja iz 160 zemalja, a izlagat će 1.400 tvrtki.

Već tradicionalno, Talijani vrlo uspješno ujedinjuju različite stilove u proizvodnji namještaja, klasični, moderni i dizajn, te često postavljaju trendove i smjerove razvoja dizajna i proizvodnje namještaja. Svi važni domaći proizvođači predstavljaju mnogobrojne novosti u proizvodnji namještaja, s time da u Milano dolaze i globalno važni proizvođači koji se u manjem dijelu žele predstaviti talijanskim kupcima, a više iskoristiti sinergiju klime i kulture dizajna koja se širi sajmom i središtem Milana, gdje se uspješno organiziraju mnogobrojne izložbe i dizajnerske seanse.

Ove godine u Milano dolaze i nova imena u proizvodnji namještaja poput tvrtki Hästens, Kvadrat, Iittala, Tom Dixon, ali i poznati modni gurui Ferré, Pierre Cardin, Ungaro. Na sajam se vraćaju važna imena potput Flötotto, Thonet, SCP, Treca i njemački Wittmann. Sajam ove godine obogaćuje i EuroCucina, specijalizirana izložba kuhinja, na koju se također vraćaju Alno, Cesar, Dada, Mobalpa, Pedini, Schiffini i Valcucine. Salone Internazionale del Bagno priprema najnoviji pregled u području kupaonskog uređenja, a u sklopu SaloneSatellite svoje će radove izložiti stotine mladih dizajnera iz čitavog svijeta.

Sajam će biti prepun različitih atrakcija povezanih s kulturom življenja i prisustvom velikih imena iz svijeta politike, medija, mode i dizajna, a izložba “Gdje žive arhitekti” ponudit će posjetiteljima sliku domova velikih imena svjetske arhitekture: Shigeru Ban, Mario Bellini, David Chipperfield, Massimiliano e Doriana Fuksas, Zaha Hadid, Marcio Kogan, Daniel Libeskind e Bijoy Jain/Studio Mumbai itd.

Izvor: www.cosmit.it/en/salone_internazionale_del_mobile