U Dubrovniku vodeći stručnjaci analiziraju stanje iz gospodarstva, znanosti, politike i medija

U tijeku je Adriatic Wood Days koji se održava u luksuznom hotelu Sheraton u Srebrenom kojeg krasi pet zvjezdica, ima 250 soba i niz pratećih sadržaja najviših kategorija, među kojima se nalazi i najveća kongresna dvorana u Hrvatskoj.

Tradicionalno, drvoprerađivačke tvrtke pokazuju veliki interes za razmjenu stajališta s predstavnicima državnih šumarskih poduzeća koji su glavni dobavljači drvne sirovine, a europsko udruženje biomase organizilo je 7.10.2015. radionicu na kojoj su se razmijenila europska stajališta oko evidentiranja postojećih proizvodnih potencijala u proizvodnji biomase.

Damir Novinić, ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost najavio je održavanje sastanka između velikih privatnih ulagača u hrvatski turizam i dobavljača opreme koji su na današnjem skupu u više navrata skrenuli pažnju na potrebu uspostavljanja snažnije poslovne mreže. Predstavljene su smjernice Strategije pametne specijalizacije Republike Hrvatske kao još jedan kanal za povlačenje sredstava iz EU fondova, a vlasnik renomiranog slovenskog proizvođača dječjih soba, ILES, Zvonko Močnik, na ovom stručnom skupu iznio je zanimljiva stajališta oko stalnog nazadovanja u percepciji drvoprerađivačke struke.

Predstavnik međunarodne certifikacijske organizacije FSC (Forest Stewardship Council) u Dubrovniku je predstavio prednosti FSC standarda, a predstavnici regionalnih klastera i gospodarskih subjekata iz Hrvatske i regije, zajedno su s projekt menadžerima iz Austrije, razmijenili ideje kako unaprijediti drvo­prerađivački sektor i šumarstvo i promovirati drvo kao ekološki i obnovljivi materijal kroz EU projekte te su razmatrane mogućnosti za zajedničku transnacionalnu suradnju.

Više informacija i detalja dostupno je na www.adriatic-wd.com

 

Comments are closed.