STRUČNI STUDIJ DRVNE TEHNOLOGIJE U VIROVITICI: Virovitičko-podravska županija i Šumarski fakultet potpisali sporazum o suradnji

Kohlbach / KBE Bioenergie

Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović i dekan Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Tibor Pentek, potpisali su krajem listopada sporazum i ugovor o suradnji prema kojem će se preddiplomski stručni studij drvne tehnologije nakon pet godina vratiti u Viroviticu kao dislocirani studij Sveučilišta u Zagrebu.

Stručni studij će od iduće jeseni moći upisati 40 studenata, a trajat će tri godine, odnosno šest semestara. Po završetku studenti će steći stručni naziv – stručni prvostupnik drvne tehnologije. Nositelj studija bit će Sveučilište u Zagrebu – Šumarski fakultet, a nastava će se izvoditi u prostorijama Visoke škole u Virovitici te u Panonskom drvnom centru kompetencija u Virovitici.

Zahvaljujem se i Virovitičko-podravskoj županiji i Gradu Virovitici, odnosno Igoru Androviću i Ivici Kirinu koji su nama prepoznali kvalitetnog i pouzdanog partnera – rekao je dekan Tibor Pentek. Prodekan za međunarodnu suradnju Šumarskog fakulteta, Vjekoslav Živković, naglasio je kako u Hrvatskoj nema boljeg mjesta za stručni studij Drvne tehnologije. Imate bogatu i dugu tradiciju, Visoku školu u Virovitici, Panonski drvni centar kompetencija, uglavnom, sve potrebne uvjete za kvalitetno obrazovanje budućih studenata – potkrijepio je Živković.

Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, zahvalio je na suradnji Šumarskom fakultetu u Zagrebu te izrazio svoje zadovoljstvo približavanjem još jednog studija stanovnicima Virovitičko-podravske županije.

 

Comments are closed.