SPAČVA OBJAVILA POLUGODIŠNJE IZVJEŠĆE: Inozemna prodaja smanjena za 21 posto

Kohlbach / KBE Bioenergie

Drvna Industrija Spačva objavila je polugodišnje poslovne rezultate na Zagrebačkoj burzi te izvijestila da je u tom razdoblju poslovala s oko 6 mil. KN dobiti, odnosno 16 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. Ukupni prihodi u prvih šest mjeseci iznosili su 109,53 mil. KN te su za 14 posto niži nego prošle godine.

Prihodi od prodaje iznosili su 98,7 mil. KN, a od tog iznosa, 66,33 mil. KN ostvareno je na inozemnim tržištima. U odnosu na isto razdoblje lani, inozemna prodaja je smanjena za 21 posto. Najviše se izvozilo u Italiju, Rumunjsku, Francusku, Srbiju, Njemačku i UK, a iz Spačve ističu kako će Uprava s oprezom pratiti sve promjene na tržištu vezane uz aktualnu situaciju sa Covidom-19.

Naglasili su i kako su mjerama Vlade i trgovačkih društava u vlasništvu Republike Hrvatske, konkretno Hrvatskih šuma, uspješno zadržali likvidnost poduzeća te da su svi dobavljači i radnici isplaćivani na vrijeme bez zaostatka. Napominju i da su za osiguranje likvidnosti putem programa Hrvatske banke za obnovu i razvitak i poslovne banke osigurali dodatna sredstva te Uprava smatra da će uspješno održati likvidnost i ukupno poslovanje društva.

Comments are closed.