PROSTORIJIN NAMJEŠTAJ NA AERODROMU ZAGREB: Dizajnerski komadi uljepšavaju zone opuštanja

Kohlbach / KBE Bioenergie

Međunarodna zračna luka Zagreb d.d. uključila je Prostorijin namještaj u recentne projekte rekonstrukcije Terminala generalne avijacije (TGA) i interijerske renovacije VIP salona unutar putničkog terminala Zračne luke Franjo Tuđman s vizijom promoviranja destinacije vrhunskim dizajnom i domaćom proizvodnjom.

Projekt rekonstrukcije Terminala generalne avijacije potpisuje arhitektonski studio GEplus arhitekti, a odabrali su Prostorijin naslonjač Polygon, koji ispunjava ulazni foyer, skladno se uklapajući u dostojanstveni avijatičarski identitet prostora. U VIP salonu TGA postavljeni su i Cloud sofa, naslonjači Trifidae te Strain niski stolići. – Korisnici ovog salona uglavnom su putnici privatnih zrakoplova te stoga odiše intimnijom atmosferom ispunjenu dobrodošlicom, u odnosu na nijansu korporativniji ton VIP salona putničkog terminala – poručili su iz Prostorije.

Foto: D. Kunić

U drugom objektu, unutar putničkog terminala zračne luke Franjo Tuđman studio Poparh dizajnirao je novi VIP salon površine 210 m2 u kojem se od namještaja ističu visoki naslonjači Trifidea u tkanini i koži, zajedno s foteljama Segment i niskim stolićima Frame koji naglašavaju korporativni karakter i služe opuštanju za vrijeme boravka u salonu. Veće modularne kompozicije garniture Segment i barskih stolaca Monk prostiru se lounge zonom Međunarodnih odlazaka, a njegov interijerski koncept dizajnirao je arhitektonski studio Kincl.

Foto: D. Kunić

Comments are closed.