PERVANOVO GRADI NAJVEĆU SVJETSKU TVORNICU DRVENIH PODOVA: 200 mil. EUR vrijedna investicija u Ogulinu

Kohlbach / KBE Bioenergie

U Ogulinu se gradi najsuvremenija svjetska tvornica podnih obloga ukupne vrijednosti 200 mil. EUR, a investitor je švedski Pervanovo Invest AB, matična tvrtka grupacije koja uključuje Välinge Innovation i Bjelin.

Nova tvornica naziva Ogulin 2 gradi se tik do postojeće tvornice parketa Ogulin 1. Nalazit će se na 330.000 m2 površine uz autocestu Zagreb-Split, a imat će proizvodni kapacitet od 20 milijuna m2 podnih obloga godišnje.

U visokotehnološkoj i automatiziranoj tvornici Ogulin 2 podovi će se izrađivati od drvnog praha, ploča vlaknatica visoke gustoće te furnira. Sirovina će se dobavljati iz Bjelinovih tvornica u Ogulinu, Bjelovaru i Otoku, dok će se prešanje, profiliranje, završna obrada i pakiranje odvijati u automatiziranim proizvodnim procesima koje je razvila tvrtka Välinge Innovation.

„Odvažili smo se da ovu revolucionarnu investiciju nastavimo u Hrvatskoj, gdje imamo pristup visokokvalitetnim hrastovim šumama u kombinaciji s kvalificiranim zaposlenicima“, rekao je izvršni direktor Pervanovo Investa AB Darko Pervan.

Ova investicija će ujedno donijeti Bjelinu vodeću svjetsku poziciju i rezultirati povećanjem zaposlenih, naglasio je izvršni direktor Bjelina Stjepan Vojinić. „Investicija će rezultirati i izravnim povećanjem radne snage u Hrvatskoj sa 600 novih zaposlenika, povećavajući je s postojećih 800 na 1400. Inicijativa će stvoriti i nova radna mjesta u proizvodnim jedinicama u Bjelovaru i Otoku, gdje ćemo povećati proizvodnju vrhunskog furnira i prerađivati drvni otpad za proizvodnju u Ogulinu 2“, rekao je Vojinić.

Comments are closed.