ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA: Započeo je ROSEWOOD 4.0

Kohlbach / KBE Bioenergie

U glavnom gradu talijanske regije Toscane organizirana je dvodnevna Početna konferencija novog projekta ROSEWOOD 4.0 Europska mreža regija za održivo korištenje šumske sirovine spremna za digitalizaciju. Na početnoj konferenciji sudjelovao je 21 projektni partner iz 19 europskih zemalja.

ROSEWOOD 4.0 usmjeren je na poboljšanje postojeće ROSEWOOD mreže EU regija i njezinih aktivnosti, omogućujući dionicima lanca vrijednosti šumarstva i drvne industrije povezivanje i razmjenu dobrih praksi na terenu. Konačni cilj je učinkovito prenošenje znanja unutar i između regija pomoću modernih alata kao što su digitalne platforme, rješenja za digitalne treninge itd.

Partneri su u sklopu projekta ROSEWOOD 4.0 organizirani u centre (sjeverna Europa, srednjezapadna, srednjoistočna, jugozapadna, jugoistočna Europa). Centar kompetencija d.o.o. je voditelj centra za jugoistočnu Europu (South-East Europe Hub) s partnerima Šumarskim institutom Slovenije i  Klasterom bioenergije i okoliša zapadne Makedonije iz Grčke.

Ukupna vrijednost projekta iznosi više od 2 mil. EUR, i financira se 100% iz programa Europske komisije za istraživanje i inovacije, Obzor 2020. Vrijeme trajanja projekta je 24 mjeseca.

Comments are closed.