OBLJETNICA EUROPSKE UDRUGE PROIZVOĐAČA STROJEVA: Eumabois slavi 60. obljetnicu

Kohlbach / KBE Bioenergie

Eumabois, Europska udruga proizvođača strojeva i alata za obradu drva, obilježava 60. godišnjicu svog osnutka. Udruga okuplja i promovira više stotina europskih proizvođača tehnologija za drvoprerađivačku industriju, a osnovana je na inicijativu francuskih i njemačkih udruga. 

  1. i 1959., na poziv francuskih i njemačkih udruga, održani su prvi sastanci oko osnivanja europske asocijacije. Godinu dana kasnije, takozvani “Comité européen des constructeurs de machines à bois” osnovan je 22. siječnja 1960. u Neuillyju u Francuskoj, a 1964. godine prihvaćen je naziv Eumabois.

„Eumabois je stvoren odlukom delegata glavnih europskih nacionalnih udruga proizvođača strojeva za obradu drva, s ciljem proučavanja i informiranja o određenim tehničkim pitanjima sektora i organiziranja zajedničkih izložbenih prostora“, stoji u priopćenju povodom 60. obljetnice, a iz udruge naglašavaju kako će se zbog pandemije proslava obljetnice održati iduće godine na Generalnoj skupštini u Beču.

„Uspjeh Eumaboisa pokreću udruge članice koje predstavljaju preko 850 tvrtki koje zajednički vjeruju i podržavaju europsku ideju. Zajedničko djelovanje zasnovano na znanju i strasti temelj je globalnog uspjeha europske drvoprerađivačke industrije“, zaključeno je u priopćenju.

Comments are closed.