NOVO PRIZNANJE ZA NUNC: German Design Award za modularni stol ALA

Kohlbach / KBE Bioenergie

Mladi slavonski brend namještaja Nunc osvojio je German Design Award nagradu za svoj modularni stol ALA. Riječ je o jednoj od najpoznatijih međunarodnih nagrada za dizajn, a dodjeljuje se projektima koji predstavljaju pionirski doprinos međunarodnom dizajnu.

Za dizajn stola ALA zaslužan je dizajn studio RU:T (Tvrtko Bojić, Karla Paliska) i Nataša Njegovanović. „Koncept stola s pokretnim gornjim elementima je originalan i koristan. Kao rezultat toga, zaista je lako postići vizualno razdvajanje skupina od dvoje, četvero ili šestero. Jednostavan princip koji savršeno dolazi do izražaja zbog prepoznatljive arhitekture cijelog dizajna stola“, poručili su iz žirija natjecanja.

Inače, Nuncovu cijelu kolekciju dizajnirala je odabrana skupina mladih europskih dizajnera vođenih Nikolom Radeljkovićem (Numen/ForUse) koji je zadužen za strateški razvoj proizvoda Nunc. Kolekcija je praktične i funkcionalne primjene za dom, poslovne prostore i hotelsko-ugostiteljske interijere, a proizvodi su izrađeni u kombinaciji pločastog i ojastučenog namještaja, te punog drveta i metala.

Comments are closed.