NOVI  POTICAJI ZA DRVNU INDUSTRIJU: Strizivojni 10 a Šerifu 13,4 mil. KN državne potpore MINGO-a

Drvoprerađivačke tvrtke Strizivojna Hrast d.o.o. i Šerif Export-Import d.o.o. jedne su od devet korisnika potpore Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta za ulaganje temeljem Zakona o poticanju ulaganja poduzetnicima s područja cijele Republike Hrvatske.

Proizvođač hrastova parketa Strizivojna Hrast ulaže više od 40 mil. KN za izgradnju pogona i nabavku strojeva, a u narednim godinama će moći iskoristiti i do 10 mil. KN državnih potpora po ovoj osnovi.

Planirana vrijednost Šerifovih ulaganja prelazi 56 mil. KN za izgradnju pogona u Karlovcu i Glini, što će otvoriti 20 novih radnih mjesta, a od države će moći računati na potporu do 13,7 mil. KN.

Potvrde i odluke dane su onima koji su se odvažili napraviti iskorak u svom poslovanju i tek su jedan dio velikog mozaika mjera kojima nastojimo potaknuti daljnji rast poduzetništva u Hrvatskoj, otvaranje novih radnih mjesta te stvaranje boljeg i poticajnijeg poslovnog okruženja, izjavio je ministar Darko Horvat na prošlotjednoj dodjeli.

Vrijednost ulaganja u trogodišnjem razdoblju realizacije svih odabranih projekata iznosi preko 1,3 mlrd. KN uz planirano otvaranje 375 novih radnih mjesta. Preostale potvrde dobile su tvrtke Bali d.o.o., IND-EKO d.o.o., C-SPACE d.o.o., Pjaca Rosa d.o.o., MOON CODE j.d.o.o., HSTEC d.d. i Valamar Riviera d.d.

Comments are closed.