AZTN SMATRA KAKO NEMA UVJETA ZA POKRETANJE POSTUPKA PROTIV HRVATSKIH ŠUMA: „Kriteriji za drvnu sječku su bili jednaki za sve!“

Kohlbach / KBE Bioenergie

Nakon provedenog istraživanja tržišta prodaje drvne sječke, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja nedvojbeno je zaključila da nema uvjeta za pokretanje postupka protiv Hrvatskih šuma d.o.o. Naime, povod za postupanje AZTN-a je bila anonimna prijava protiv Hrvatskih šuma u pogledu ugovora o prodaji drvne sječke ili ogrjevnog drva za proizvodnju električne i/ili toplinske energije, koje HŠ sklapaju s kogeneracijama, a koji prema navodima iz prijave imaju diskriminatoran karakter.

Iz dostavljene dokumentacije, međutim, kao i anonimne prijave, ne proizlazi da su Hrvatske šume postupale na nejednak način vezano uz raskid ugovora te da bi neosnovano raskidale ugovore. Dokumentacija pokazuje kako su svi ugovori koje su Hrvatske šume raskinule tijekom godina raskinuti zbog nedostave uporabne dozvole – poručili su iz Hrvatskih šuma.

Dodajmo još i kako je posebno istaknuto kako, na temelju zadnja dva provedena javna poziva, Hrvatske šume po prvi put mogu sustavno pratiti izvršenje ugovornih obveza kroz odredbe Ugovora o prodaji drvne sječke ili ogrjevnog drva za proizvodnju električne i/ili toplinske energije.

Comments are closed.