Visoko kompetentni predavači i raznovrstan program konferencije u Bruxellesu

Kohlbach / KBE Bioenergie

Treća po redu sektorska konferencija koju Hrvatski drvni klaster organizira u glavnom gradu EU pod nazivom “Jačanje konkurentnosti bio-baziranih industrija” okuplja predstavnike drvne industrije, šumarstva te dijela poljoprivredno-prehrambenog sektora. Event se održava u utorak 11.07., a više od polovine sudionika dolazi iz Hrvatske i zemalja JIE, dok uz međunarodne sudionike koji dolaze iz Danske, Latvije, Švedske, Finske, Mađarske, Italije i Belgije, treba istaknuti vodeće europske strukovne i lobističke organizacije te vodeće stručnjake iz EU institucija.

Hrvatska zastupnica u EP Ivana Maletić govorit će na otvaranju konferencije u hotelu THON EU o funkcioniranju EU administracije i kružnoj ekonomiji, a zastupnik Davor Škrlec o raspravi o budućnosti biomase i kogeneracijskih postrojenja.

U drugom dijelu programa u Europskom parlamentu domaćin konferencije, zastupnica Marijana Petir, okuplja eminentne stručnjake iz europskih ministarstva te kolege zastupnike iz Njemačke i Finske. Na kraju dana sudionici će prisustvovati prijemu u Parlamentu uz klapu Bonaca i hrvatske delicije. U pred i post-konferencijskim aktivnostima predviđeni su stručni sastanci i posjete različitim poslovnim subjektima. Informacije o sudjelovanju na +385 99 8603 597 ili info@drvniklaster.hr

Osim tvrtki i institucija iz šumarstva, drvoprerađivačke industrije i poljoprivrednog sektora iz Hrvatske i regije, na konferenciji će sudjelovati i EU strukovna udruženja poput CEI-BOIS, AEBIOM i COPA COGECA, nadležne institucije DG AGRI i DG GROWTH.

PROGRAM

 

Comments are closed.